Länk Möbeldetalger Länk Industriapplikationer Länk Fordonsindustri Länk Medical Länk Miljö/fritid Länk Bedding Länkar Länk till möbeldetaljer Länk till industriapplikationer Länk till medical Länk till fritid/miljö Länk till bedding Länk till fordonsindustri
Competence Center
Recticel Competence Center
Vårt kunskapscenter fungerar både som skolbänk, bollplank och utvecklingslaboratorium. Här har du tillgång till all vår kunskap i många olika former. Här utvecklar vi dina produkter ett steg till. Vi gör det alltid i nära kontakt med dig, och du är välkommen att sätta dig i skolbänken hos oss. Vi utforskar alltid nya områden för skumplasten, och just dina frågor och funderingar kan vara det som får oss att överlista gamla sanningar.

Vår mjuka skola
Är det någon av våra kunder eller samarbetspartners som vill fördjupa sig i polyeterns underbara värld och vill ta med sina medarbetare, är ingen gladare än vi. Våra utbildningsdagar kan skräddarsys för att passa olika intressen och branscher.

Egenskaper
Skumplast kan skräddarsys att få nästan vilka egenskaper som helst. Det handlar om att noggrant blanda och dokumentera ingredienserna i recepturen. Vi har ca 500 olika grundrecept att utgå ifrån för att göra skummet mjukt, hårt, segt, starkt, tyst, stötdämpande, vattenabsorberande, öppet, tätande – eller kombination av dessa. En fast kvalitet kan ha upp till 5 miljarder celler per kubikmeter. Har du som kund ett tänkbart användningsområde, tar vi fram ett material med rätt egenskaper.

Produktion
Produktionen av skumplast för den svenska marknaden sker vid vår anläggning i Gislaved. Tillverkningen sker i en kontinuerlig process. För att nå lönsamhet för både oss och dig, är det en fördel med stora produktserier.
För kunder som även vill ha leveranser till andra marknader kan våra systerbolag leverera kvaliteter efter exakt samma recepturer till respektive marknad.

Forskning och utveckling
När vi utmanas lite utöver det vanliga inom något område har vi ett forskningslaboratorium att tillgå inom koncernen. Här kan vi utföra experiment som ytterligare höjer kompetensen om hur olika egenskaper kan lockas fram ur materialet. Vi kan även tillverka provserier för att testa funktionen tillsammans med er produkt i rätt miljö. Här hittar vi genvägarna och undviker fallgroparna.

Bearbetning
Efter att skumplasten tillverkats, lagras den i stora block som kan bearbetas på olika sätt. Framför allt handlar det om att skära materialet till rätt storlek för att passa tänkta applikationer. För att få till olika former figurskär vi på olika sätt. Ett mjukt skum är i sig väldigt formbart. Efterbearbetning kan också innebära bland annat laminering, ytbeläggning och limning.
Vår mjuka skola
Recticel AB, S. Storg. 50, Box 507, SE-332 28 GISLAVED, Tel +46 (0)371-845 00, Fax +46 (0)371-108 10. E-post info@recticel.se